Alsó tagozat  >>

Felső tagozat >>kid focus logoÁltalános iskolás csoportok

Alsó tagozat

 

Az általános iskola első osztályától egészen 8. osztályig tartó kurzusok heti 2 X 90 percben. A cél, hogy a gyerekek átismételjék az iskolában tanultakat, még nagyobb szókincsre tegyenek szert, megtanuljanak kommunikálni és erős alapokkal kezdjék el a nyelvtani szerkezetek elsajátítását. Sajnos ismert, hogy az iskolai oktatás keretein belül szinte lehetetlen elsajátítani egy nyelvet, ami nem is csoda, hiszen nagy létszámú csoportokban időhiány miatt nem jut kellő idő egy gyermekre,nem áll rendelkezésre megfelelő nyelvi labor, nincs lehetőség kommunikatív feladatok, szituációs gyakorlatok végzésére, és sajnos tendencia, hogy az órák nem angol nyelven zajlódnak.

A nagycsoportos iskolai foglalkozások során szinte csak a tankönyvi feladatokat oldják meg a gyerekek, arra hogy meg is szólalhassanak idő hiányában szinte nincs is lehetőség. Általános tapasztalat, hogy a nyelvi akadályok során a gyerek megutálja a nyelvet, fél megszólalni, összezavarodik, nem érti a nyelvtant.

A kiscsoportos foglalkozások keretében garantáltan jut idő mindenkire. A beszédcentrikus foglalkozások pedig lehetővé teszik hogy a megtanultakat élő beszédben is használva még mélyebben rögzíthessék a tanulók. A teljes óra angol nyelven zajlik aminek köszönhetően a gyermekek agya átáll az angolul való gondolkodásra ami egy idő után lehetővé teszi a problémamentes megszólalást.
A foglalkozásokon sok a játék, szituációs gyakorlatok, társasjátékok, dalok tanulása, bábozás, festés, rajzolás teszi élvezhetővé és szórakoztatóvá a tanulást a gyerekek számára, amellett, hogy fokozatosan a nyelvtant is belecsempésszük az órába.

Fontos, hogy mivel iskola utáni elfoglaltságról van szó, a diák ne teherként hanem egy új hobbiként gondoljon az angol tanulásra. A legkorszerűbb tankönyveket használjuk, melyekben a gyerekek figyelmét lekötő történetek, énekek, dvd mellékletek találhatók.  A szülők három havonta rendszeres beszámolót kapnak gyermekük fejlődéséről.
Minden nagy ünnepre műsorral készülünk, természetesen angol nyelven.

Hangsúlyozandó azonban, hogy ez egy plussz, iskolán kívüli foglalkozás, amelyre szintél készülni kell otthon. Nem szabad elfelejteni, hogy a nyelvtanulás csak rendszeres készüléssel lehet hatékony.

Ünnepek:
Itt a Speaker´s Corner Nyelvstúdióban igyekszünk minden nagy eseményt megünnepelni. Fontos számunkra, hogy a gyerekekkel megismertessem a nagyobb angol és amerikaalsós farsangi ünnepeket is.

Halloweenkor beöltözünk és a környéket járva, gyűjtünk sok sok finomságot, ahol a gyerekek angolul dalocskákat énekelve kérnek édességet a lakóktól. Együtt készítjük el a Halloween tököt és dekoráljuk ki a nyelvstúdiót.

Télapókor az angol Mikulás látogat meg minket, köszöntődalocskákért cserébe pedig mikuláscsomagokkal jutalmazza a csemetéket.Karácsonykor pedig meglepetés műsorral kedveskedünk a szülőknek.

alsó tagozat farsang
Farsangkor igazi karneváli hangulatot varázsolunk a nyelviskola falai közé, A gyerekek jelmezekbe öltöznek ,és különböző ügyességi és nyelvi vetélkedőkön vesznek részt. Az ünnepség végén a legjobb jelmez kategóriában győztest hirdetünk

Húsvétkor pedig kincsvadászatra indulunk. A környéken elrejtett nyuszitojások és egyéb finomságok felkutatása közben a gyermekek különböző nyelvi instrukciók segítségével bukkannak rá a Nyuszi által elrejtett ajándékokra

A tanévet mindig egy évzáró műsorral zárjuk ahol a gyermekek előadják a tanév során tanultakat dalok és különböző szituációs játékok formájában.
alsós évzáró 1

Várok szeretettel minden kedves érdeklődőt!

ugrás a lap tetejére


Felső tagozat

 

Felső tagozatos csoportoknál már nagyobb hangsúlyt fektetünk a nyelvtani szerkezetek, szabályok tanulására, természetesen itt is az órák angol nyelven zajlanak, a tanulók a nyelvtani részt is idegennyelven sajátítják el. A szituációs feladatok egyre hosszabbak, és a témák is egyre komolyabbak és szerteágazóbbak, az élet minden területét érintjük. A cél az, hogy a diákok egyre többet olvassanak angolul és igényük legyen arra, hogy otthon is a filmeket eredeti nyelven nézzék, tehát a házi feladat már nem csak írásos feladatokban merül ki, hanem projectek keretében filmek megtekintése és rövidebb könyvek elolvasása is az órán kívüli elfoglaltság része. Reális cél, hogy a 8.osztály végére tanulóink középfokú angol nyelvvizsga szintre jussanak el.A nyelvstúdió tanulói látványos kommunikációs fejlődésen mennek keresztül mely a beszédcentrikus óráknak köszönhető és a biztos nyelvtudás egyik legfontosabb része.

Nagyon fontos azonban kihangsúlyozni azt, hogy önmagában nem elég az, hogy a gyerekek hetente kétszer nyelviskolába járnak, a nyelvtanulás egy komoly elhatározás és munka, ami idő és energia befektetés nélkül nem működik. Fel kell vállalni, hogy ez egy plusz iskolán kívüli rendszeres elfoglaltság, ahová külön készülni és házi feladatot írni kötelező. Az garantálható, hogy azok a tanulók, akik az órák minimum 85 százalékán részt vesznek, és lelkiismeretesen készülnek minden egyes foglalkozásra, kiválóan el tudják sajátítani a nyelvet.

Várok szeretettel minden kedves érdeklődőt itt a Speakers Corner Nyelvstúdióban.

ugrás a lap tetejére